ГоловнаСвіт

Влада Ізраїлю допустила відмову від практики повернення тіл палестинців їхнім сім'ям

У Тель-Авіві вважають, що повернення тіл зловмисників їхнім сім'ям призводить до нових нападів.

Влада Ізраїлю допустила відмову від практики повернення тіл палестинців їхнім сім'ям
Нафтали Беннет
Фото: EPA/UPG

Влада Ізраїлю обговорює питання відмови від практики повернення сім'ям тіл палестинців, причетних до нападів на ізраїльтян.

Про такий намір повідомив лідер ультраправої партії "Єврейський дім", міністр освіти і міністр зі зв'язків з діаспорою Нафталі Беннет, інформує euronews.

Тим часом кілька сотень осіб зібралися сьогодні на похоронах палестинця, який напав напередодні на ізраїльських військовослужбовців на Західному березі річки Йордан. Чоловіка застрелили, троє ізраїльських військових постраждали, один з них отримав серйозні поранення.

"Повернення тіл зловмисників сім'ям убивць - це серйозна помилка, яка призводить до нових нападів. Точно так само, як ми докладаємо зусиль, щоб знищувати будинки радикалів, нам слід зашкодити ритуалу поховання нападників. Немає жодного приводу робити їхнім сім'ям такий подарунок", - заявив Беннет.

Починаючи з жовтня 2015 року палестино-ізраїльський конфлікт розгорівся з новою силою. За цей період було вбито 29 ізраїльтян і чотирьох іноземців, ще понад 250 людей отримали поранення. Водночас загинули 194 палестинці, близько 70% яких вважаються причетними до нападів на ізраїльтян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram