ГоловнаСвіт

Кемерон пояснив Спецкомітету парламенту Британії необхідність збереження членства в ЄС

На думку британського прем'єра, лондонський Сіті ризикує втратити позицію глобального фінансового центру

Кемерон пояснив Спецкомітету парламенту Британії необхідність збереження членства в ЄС
Дэвид Кэмерон
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон пояснив свою позицію щодо референдуму про вихід з Євросоюзу перед спеціальним комітетом Палати громад (нижньою палатою парламенту).

Про це повідомляє euronews.

Голова британського уряду далі відстоює необхідність збереження членства в ЄС. Так, він підкреслив, що вже домігся від Брюсселя особливого статусу для Великобританії.

"Я не стверджую, що ЄС бездоганний. Ця організація має потребу в реформах. Я вважаю, що мої пропозиції привели до дуже важливих реформ на основі ретельного аналізу того, що краще для країни - чи то економіка, чи то загальна ситуація, чи безпека від терористичних загроз. У мене немає жодних сумнівів щодо цього: як прем'єр-міністр, який займає цю посаду шість років, я можу сказати, що в наших інтересах голосувати за подальше перебування у складі Євросоюзу", - заявив Кемерон.

За словами прем'єра, у разі виходу Британії зі складу блоку, серйозно постраждає позиція лондонського Сіті як глобального фінансового центру. На думку Кемерона, фінансовий сектор може втратити 100 тис. тисяч робочих місць.

Референдум з питання членства Британії в ЄС відбудеться 23 червня. Його проведення було частиною передвиборчих обіцянок глави уряду.

Згідно з результатами останніх опитувань, опублікованих на сайті whatukthinks.org, кількість прихильників виходу Британії зі складу ЄС становить 45%, за збереження членства виступає 44% респондентів, ще 11% британців не визначилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram