ГоловнаСвіт

Єврокомісія запропонувала скасувати візи для Туреччини і Косова

Ще дві країни приєдналися до України і Грузії в очікуванні безвізового режиму.

Єврокомісія запропонувала скасувати візи для Туреччини і Косова

Європейська комісія пропонує Європарламенту і Раді Європейського Союзу скасувати візи для громадян Туреччини і Косова.

Про це повідомляють на офіційному сайті Єврокомісії.

Європарламент введе безвізовий режим для Туреччини за умови, що турецька влада терміново виконає, як вони зобов'язувалися зробити це 18 березня 2016 року, невиконані умови лібералізації візового режиму.

"Туреччина здійснила приголомшливий прогрес, особливо за останні тижні, на шляху виконання "дорожньої карти" візової лібералізації. Є ще робота, яку треба терміново виконати, але якщо Туреччина підтримує досягнутий прогрес, вона може досягти всіх інших стандартів. Саме тому ми висуваємо пропозицію для Європейського парламенту і країн-членів ЄС вирішити питання про скасування візового режиму після того, як усі необхідні умови будуть дотримані", - заявив перший заступник голови Єврокомісії Франс Тіммерманс.

Косово свої зобов'язання щодо безвізового режиму вже виконало.

"Це результат важкої роботи й успішних спроб влади Косова втілити далекосяжні та складні реформи у сфері юстиції, внутрішніх справ і в багатьох інших галузях, таких як верховенство права і судова реформа. Я знаю, які важливі безвізові поїздки для народу Косова, і я дуже задоволений досягнутим прогресом. Я сподіваюся, що Європейський парламент і Рада ЄС приймуть нашу пропозицію незабаром", - подано в прес-релізі ЄК слова єврокомісара з внутрішніх справ і питань міграції Димітріса Аврамопулоса.

Як і для України, безвізовий режим з Туреччиною і Косовом передбачатиме можливість короткострокового перебування до 90 днів у Шенгенській зоні. Безвізовий режим буде поширюватися на всі країни ЄС, окрім Ірландії і Великобританії, а також Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Нагадаємо, що 20 квітня Єврокомісія запропонувала скасувати візи для українців, 9 березня - для громадян Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram