ГоловнаСвіт

Sky News: влада Сирії співпрацює з ІДІЛ

За даними ЗМІ, Дамаск протягом багатьох років обмінює в ІДІЛ нафту на добрива.

Sky News: влада Сирії співпрацює з ІДІЛ
Войска Асада

Влада Сирії співпрацює з терористичним угрупованням "Ісламська держава"  (ІДІЛ), при цьому древнє місто Пальміра звільнили в результаті змови з ісламістами.

Про це заявив британський телеканал Sky News, до рук якого потрапили якісь секретні документи ІДІЛ.

У розслідуванні Sky News фігурують листи, отримані від перебіжчиків з ІДІЛ, з яких випливає, що повернення Пальміри владі Сирії стало результатом низки домовленостей. Зокрема, в одному з документів йдеться про відведення терористами з Пальміри важкої артилерії і зенітних кулеметів.

Крім того, телеканал стверджує, що Дамаск протягом багатьох років обмінює в ІДІЛ нафту на добрива, а також евакуює за угодою з терористами населення з районів, що перебувають під їхнім контролем, перед наступом сирійської армії.

Телеканал визнає, що достовірність листів не підтверджена, однак попередні такі матеріали, як зазначають, виявлялися справжніми. При цьому перебіжчики і цивільні особи в інтерв'ю Sky News заявляли про "широку співпрацю" сторін конфлікту, в тому числі влади Сирії й Іраку.

ІДІЛ захопила античне місто Пальміра - пам'ятку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО - в травні 2015 року. За час окупації було вбито близько 280 мирних жителів. 27 березня сирійські військові оголосили, що армійські підрозділи за підтримки сирійської і російської авіації повернули контроль над містом.

Терористичне угруповання "Ісламська держава" влітку 2014 року захопила значну частину території Іраку і Сирії і проголосила там халіфат. Альянс із 65 країн на чолі зі США проводить бомбардування позицій терористів в Іраку з серпня 2014 року. Через місяць почалися атаки коаліції на ісламістів у Сирії.

Нагадаємо, наприкінці квітня повідомляли, що через падіння нафтових доходів ІДІЛ почала торгувати рибою і автомобілями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram