ГоловнаСвіт

Республіканець Круз вибув з президентської гонки США

Праймериз у штаті Індіана виграв Трамп

Республіканець Круз вибув з президентської гонки США
Фото: EPA/UPG

Сенатор від штату Техас, кандидат у президенти США від Республіканської партії Тед Круз, виходить з передвиборчої боротьби.

Про це повідомляє Русская служба Би-би-си.

Круз прийняв таке рішення після перемоги мільярдера Дональда Трампа на праймериз в Індіані.

"Я говорив, що продовжу боротьбу за номінацію, поки можна уявити дорогу до перемоги. Сьогодні з сумом мушу сказати, що ця дорога закрита", - сказав Круз.

Круз був основним суперником Трампа. Він регулярно посідав другі місця на республіканських праймериз. Минулого тижня Трамп здобув перемогу в усіх п'ятьох північно-східних штатах, де тоді проводилися праймериз або кокуси, після чого заявив, що впевнений у тому, що отримає номінацію від республіканців ще до з'їзду, призначеного на липень.

На праймериз у штаті Індіана після підрахунку 74% голосів виборців, за Трампа проголосувало 53% делегатів.

Нагадаємо, раніше Трамп виграв праймериз у пятьох штатах. тобто він може розраховувати на 937 голосів. Для гарантованого висунення необхідно заручитися підтримкою 1237 делегатів. Кандидат від демократів Гілларі Клінтон здобула перемогу в чотирьох штатах.

Демократична і Республіканська партії проведуть загальнонаціональні з'їзди, де оберуть своїх кандидатів у президенти, у липні 2016 року. Вибори президента призначено на 8 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram