ГоловнаСвіт

Лідера "Нічних вовків" звинуватили в підготовці гібридної війни проти Білорусі

Залдостанов заявив, що Білорусь - це Росія.

Лідера "Нічних вовків" звинуватили в підготовці гібридної війни проти Білорусі
Фото: Беларуская Свабода

Голова опозиційної білоруської партії БНФ Олексій Янукевич поскаржився в генеральну прокуратуру країни на російський байкерський клуб "Нічні вовки".

Як повідомляє БелаПАН, приводом стали висловлювання лідера байкерів Олександра Залдостанова (Хірурга), який 30 квітня перебував у Білорусі. Він заявив, що "Білорусь - це Росія". Янукевич просить генерального прокурора на виконання закону "Про протидію екстремізму" звернутися до Верховного суду із заявою про визнання "Нічних вовків" екстремістською організацією і заборонити їхню діяльність на території Білорусі.

"Нахабна заява Залдостанова явно спрямована на невизнання Республіки Білорусь як незалежної держави і має на меті підрив територіальної цілісності нашої держави", - вважає Янукевич.

"Ми звертаємо увагу прокуратури не тільки на сам зміст заяви, а й на те, що вона була зроблена керівником організації, яка активно і дієво підтримувала сепаратизм в Україні, а тепер створила кілька відділень у Білорусі", - зазначив він. Янукевич вважає, що заяви Залдостанова можуть бути свідченням створення ідеологічного фундаменту для підготовки гібридної війни проти Білорусі.

Нагадаємо, що Залдостанов разом із колегами по клубу намагався потрапити в Євросоюз через територію Білорусі, але не зміг зробити це. Польські прикордонники відмовилися пускати членів пропутінського байк-клубу. Проте частина учасників мотопробігу потім нібито потрапили в Європу, незважаючи на заборону Польщі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram