ГоловнаСвіт

У Пуерто-Рико оголошено другий за два роки дефолт за зовнішнім боргом

Губернатор острова поклав відповідальність за дефолт на конгрес США

У Пуерто-Рико оголошено другий за два роки дефолт за зовнішнім боргом
Флаг Пуэрто-Рико
Фото: EPA/UPG

Влада Пуерто-Рико оголосила дефолт із виплати зовнішнього боргу, повідомляє ВВС.

Після провалу переговорів з кредиторами губернатор острова оголосив мораторій на виплату траншу в розмірі 420 млн доларів.

У телезверненні губернатор острова Алехандро Гарсіа Паділья сказав, що рішення не виплачувати борг було для нього болючим, але альтернативи у влади не було.

Він попередив, що зовнішній борг острівної території США, що становить понад 70 млрд доларів, не може бути виплачений повністю і повинен бути реструктуризованим.

Губернатор поклав відповідальність за дефолт на конгрес США, який уже декілька місяців не схвалює план фінансової допомоги для острівної території. План передбачає програму зі скорочення витрат і нагляд за фінансовою політикою острова з боку федеральної влади.

За повідомленнями агентства Рейтер, влада острова досягла попередньої угоди з реструктуризації боргу з фінансовою групою Ad Hoc.

Кредиторам з Ad Hoc острів заборгував близько 150 млн доларів із неоплаченого траншу в розмірі 420 млн.

Як повідомляє агентство, влада Пуерто-Рико погодилася заплатити додаткові відсотки за відстрочення платежу за основним боргом. Таким чином, острів оголосить дефолт тільки за невиплаченою частиною траншу, яка становить близько 250 млн.

Нагадаємо, в серпні 2015-го вільно асоційована з США держава Пуерто-Рико допустила дефолт за борговими зобов'язаннями, не зумівши здійснити частину платежу кредиторам. Тоді Пуерто-Рико не змогла виплатити тільки 628 тисяч доларів із 58 мільйонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram