ГоловнаСвіт

"Нічних вовків" не пропустили в Польщу

Мотопробіг пропутінським байкерам знову не вдався.

"Нічних вовків" не пропустили в Польщу
Фото: nightwolves.ru

Російських байкерів пропутінського клубу "Нічні вовки", які планували мотопробіг до Берліна, не пропустили через білорусько-польський кордон, пише ТАСС.

Про рішення не пропускати мотоциклістів у Польщу також повідомив присутніх біля прикордонного переходу представник прикордонної охорони Польщі.

Водночас 30 квітня через Калінінград у польське місто Бранево приїхали близько 200 мотоциклістів, серед яких були і представники клубу "Нічні вовки". Мотоциклісти в'їхали на територію Польщі на підставі віз, виданих польським консульством у Калінінграді, щоб ушанувати червоноармійців, похованих на місцевому військовому кладовищі.

"Ми отримали від організаторів заходу список людей, які хотіли приїхати в Бранево й особисто перевірили кожного з них. Право на в'їзд отримали всі, хто виконав необхідні умови для отримання візи", - пояснив "Польському радіо" консул Марцин Носаль.

Посол Росії в Польщі Сергій Андрєєв зі свого боку зазначив, що кордон не змогли перетнути двоє мотоциклістів, які заявили, що хочуть поїхати в Німеччину.

29 квітня група "Нічних вовків" вирушила з Москви, щоб проїхати через Білорусь, Польщу, Словаччину, Чехію і Австрію і потрапити 9 травня в Берлін. Лідер московських мотоциклістів Олександр Залдостанов стверджує, що так його оточення вшановує пам'ять солдатів, які здобули перемогу над Німеччиною. Їх заздалегідь попередили, що в'їзд у Польщу їм закрито.

2015 року "залдостанівцям" також не вдався пробіг "на Берлін", оскільки їх не пропустила Польща.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram