ГоловнаСвіт

Трамп розповів про майбутню зовнішню політику США в разі його обрання

Мільярдер має намір відновити військову міць США.

Трамп розповів про майбутню зовнішню політику США в разі його обрання
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Претендент на посаду кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп окреслив зовнішню політику, яку він проводитиме в разі свого обрання.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Мільярдер пообіцяв "зчистити іржу з американської зовнішньої політики" і відновити військову міць США. За словами Трампа, якщо виникне потреба відправити кудись американських солдатів і не буде альтернативи для цього кроку, він не вагатиметься.

При цьому Трамп жорстко розкритикував нинішніх американських союзників. "Країни, які ми захищаємо, зобов'язані за це платити, - зазначив магнат. - Якщо вони відмовляться, їм доведеться оплачувати свою оборону самостійно. У нас просто немає вибору".

Про відносини з Росією і Китаєм Трамп зазначив, що між Вашингтоном, Москвою і Пекіном існують серйозні розбіжності, але їхні відносини не повинні переростати у ворожі: необхідно співпрацювати на основі спільних інтересів. Він також заявив, що Китай економічно поступово обганяє США і це призводить до падіння американського престижу.

Зараз Трамп є фаворитом передвиборної гонки серед республіканців. Після того як у вівторок, 26 квітня, він виграв праймериз одразу в п'яти штатах - Коннектикуті, Делавері, Меріленді, Пенсильванії і Род-Айленді, - він може розраховувати на 937 голосів делегатів з'їзду, тоді як його головний суперник сенатор від Техасу Тед Круз - на 555. Для гарантованого висунення необхідно заручитися підтримкою 1 237 делегатів.

При цьому десятки республіканців, які належать до так званих "неоконсерваторів", опублікували відкритий лист, у якому висловили готовність протидіяти Трампу. Дехто навіть висловив бажання голосувати за представника партії-конкурента, тобто за лідерку в таборі демократів Гілларі Клінтон.

25 квітня основні суперники Трампа серед республіканців - Тед Круз і губернатор Огайо Джон Кейсік - домовилися співпрацювати проти нього.

Демократична і Республіканська партії проведуть загальнонаціональні з'їзди, де будуть обрані їхні кандидати в президенти, в липні 2016 року. Вибори президента призначено на 8 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram