ГоловнаСвіт

ППО Придністров'я приведено в бойову готовність

Над територією невизнаної республіки несанкціоновано літали румунські літаки

ППО Придністров'я приведено в бойову готовність

Міноборони Придністров'я привело в бойову готовність засоби ППО за розпорядженням т. зв. президента Євгена Шевчука, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У зв'язку з безперервними порушеннями повітряного кордону ПМР літальним апаратом іноземної держави і з метою припинення несанкціонованих польотів підрозділи ППО збройних сил ПМР приведено в повну бойову готовність і виведено на вогневі позиції для посилення чергових сил і засобів", - повідомила в середу прес-служба військового відомства невизнаної республіки.

Як наголошують, приводом для такого рішення стали несанкціоновані польоти над придністровською територією з 4 по 27 квітня румунського літака типу Diamond DA-42 Twin Star.

"Літак на доволі низькій висоті пролітав над містами Рибниця, Дубоссари, Григоріополь і Слободзейським районом. Ми можемо припустити, що ця аерофотозйомка, яка проходила в зоні безпеки, має подвійне призначення: як цивільне, так і військове", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на початку січня заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін звинуватив Україну в погіршенні ситуації в Придністров'ї.

Наприкінці березня Республіка Молдова підтвердила свою позицію про необхідність виведення російських військ і озброєння з території невизнаної республіки Придністров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram