ГоловнаСвіт

Генпрокурор РФ назвав панамагейт "спланованою акцією" Заходу

Чайка наполягає, що публікація "панамських документів" - частина інформаційної війни проти Росії.

Генпрокурор РФ назвав панамагейт "спланованою акцією" Заходу
Чайка
Фото: ngzt.ru

Генпрокурор РФ Юрій Чайка заявив, що публікація "панамських документів" була б неможливою без участі "однієї з західних держав".

Про це повідомляє "Интерфакс".

За його словами, "практично немає сумнівів" в тому, що поява "панамського архіву" - це "ретельно спланована операція" на рівні органів влади "однієї з західних держав".

"Ми маємо справу дійсно зі спецоперацією. Жодних сумнівів з приводу цього я не маю", - підсумував він.

Чайка також заявив, що Генпрокуратура РФ відправила запит владі Панами у зв'язку з перевіркою "панамських документів".

"Ми відправили запит у Панаму. Перевірка ще на початковій стадії, її результати повідомлять керівництву країни і опублікують", - заявив він.

При цьому, за його словами, "основну роботу із систематизації документів, безумовно, повинні виконувати професійні юристи і фінансисти, а не журналісти, які подають це як смажені пиріжки".

"Ми перебуваємо у межах інформаційної війни, тут жодних секретів немає", - додав генпрокурор.

3 квітня Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) опублікував розслідування про секретні рахунки представників світової еліти.

У розслідуванні журналісти посилаються на "безпрецедентний витік мільйонів документів" з бази даних Mossack Fonseka, четвертої за величиною у світі офшорної юридичної фірми.

Зокрема, в розслідуванні йдеться, що у друга дитинства Путіна знайшли офшор з оборотом $2 млрд. Також ICIJ стверджувала, що офшор належить дружині Пєскова - Тетяні Навці.

Під час "прямої лінії" Путін підтвердив достовірність інформації про офшори його друга. Крім того, він заявив, що за "провокаціями" з офшорами стоять співробітники офіційних американських установ.

Нагадаємо, 23 квітня повідомляли, що під час обшуку в Mossack Fonseca виявили мішки зі знищеними документами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram