ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії блогера звинуватили в екстремізмі за статтю про Сирію

У Росії блогера звинуватили в екстремізмі за статтю про Сирію
Антон Носик
Фото: bg.ru

Слідчі Головного слідчого управління Слідчого комітету Росії офіційно висунули звинувачення в екстремізмі блогеру Антону Носику, повідомляє Радіо Свобода.

"Експертиза, проведена в рамках розслідування кримінальної справи, підтвердила винність особи в інкримінованому йому злочині", - йдеться на сайті Слідчого комітету РФ.

Раніше стало відомо про результати лінгвістичної експертизи однієї з публікацій блогера в "Живому журналі", згідно з якими в ній міститься "розпалювання ворожнечі до національно-територіальної групи сирійців".

Кримінальну справу стосовно Носика порушили в листопаді минулого року після того, як він опублікував у ЖЖ пост під назвою "Стерти Сирію з лиця землі". У суперечливому пості блогер висловив думку, що Сирія завжди була і залишається "реальним військовим супротивником", і порівнював Сирію з нацистською Німеччиною.

За статтею про екстремізм Носику загрожує позбавлення волі до двох років.

Сам блогер свою провину заперечує, заявляючи, що своїм текстом він надав "всебічну підтримку" Повітряно-космічним силам Росії під час їх операції в Сирії.

Нагадаємо, раніше в квітні в анексованому Криму щодо журналіста видання "Крим. Реалії" (регіональний підрозділ української служби "Радіо Свобода") Миколи Семени порушено кримінальну справу за "заклики до порушення територіальної цілісності Російської Федерації".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram