ГоловнаСвіт

У Бангладеш вбили редактора єдиного ЛГБТ-журналу країни (оновлено)

Відповідальність за вбивство взяло на себе афілійоване з "Аль-Каїдою" угруповання.

У Бангладеш вбили редактора єдиного ЛГБТ-журналу країни (оновлено)
Архив
Фото: cbczgbcz.beon.ru

Невідомі зарубали двох осіб у столиці Бангладеш Дацці. Один з убитих - редактор єдиного в країні журналу для ЛГБТ-спільноти. Ще одна людина отримала поранення.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

У поліції розповіли, що троє невідомих подзвонили у двері однієї з квартир, представилися кур'єрами і атакували мешканців. Юлхас Маннан (Julhas Mannan), який став жертвою нападу, керував журналом для трансгендерів Rupban.

Як зазначає euronews, Маннан також працював у посольстві США в Бангладеш. Ще однією жертвою вбивства став колега Манна - Махбуб Тоной.

Представник Держдепу США назвав подію варварським нападом.

За даними агентства, схожий напад було скоєно у Дацці два дні тому. Тоді жертвою став професор одного з місцевих університетів - 58-річний Резаул Карім Сіддік. Відповідальність за атаку тоді взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава". Екстремісти заявили, що професора зарізали за заклики до атеїзму.

Оновлення: Відповідальність за вбивство Маннана взяло на себе угруповання "Ансар аль-Іслам", афілійоване з терористичною організацією "Аль-Каїда". Представники угруповання опублікували у "Твіттері" повідомлення, в якому назвали "вбитих піонерами практики і пропаганди гомосексуалізму в Бангладеш".

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що на Філіппінах ісламісти стратили канадського заручника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram