ГоловнаСвіт

У Канаді зафіксовано перший випадок передачі вірусу Зіка від людини до людини

Канадець з Онтаріо заразився через статевий акт.

У Канаді зафіксовано перший випадок передачі вірусу Зіка від людини до людини
Вирус Зика
Фото: EPA/UPG

Міністерство охорони здоров'я Канади підтвердило перший у країні випадок передачі вірусу Зіка від людини до людини.

Про це повідомляє інтернет-портал CP24.

Канадець з Онтаріо заразився через статевий акт. Зазначають, що схожий випадок був в американському місті Даллас, штат Техас, на початку лютого цього року.

Лихоманка Зіка - гостре інфекційне захворювання. Вірус поширений в Африці, Північній і Південній Америці, Азії і Тихоокеанському регіоні. Симптоми захворювання - лихоманка, шкірний висип і кон'юнктивіт. Спеціального комплексу лікування і вакцини від лихоманки Зіка поки що не існує.

1 лютого Всесвітня організація організація охорони здоров'я (ВООЗ) визнала, що швидке поширення вірусу лихоманки Зіка є загрозою світового масштабу, й оголосила про введення режиму надзвичайного стану.

Вірус Зіка вперше виявили 1947 року в Уганді, але донедавна його вважали безпечним для людини. 2015 року він потрапив з Африки та Азії до Південної Америки, після чого дуже швидко поширився материком. Зараження відбувається через укуси комарів. Відносно нешкідливий мікроорганізм, який провокує хворобу, пов'язали з численними випадками мікроцефалії (вроджене зменшення розмірів мозку і черепа, яке спричиняє розумову відсталість).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram