ГоловнаСвіт

У РФ порушили кримінальну справу проти пенсіонерки за допомогу біженцям з Луганська

74-річна бібліотекарка нібито "здійснила фіктивну постановку на облік 4-х громадян України за місцем перебування"

У РФ порушили кримінальну справу проти пенсіонерки за допомогу біженцям з Луганська
Фото: rian.ru

У Росії проти 74-річної Лариси Ладаткіної з м. Хімки у Підмосков'ї порушено кримінальну справу за статтею 322.3 КК РФ (фіктивна постановка на облік іноземців і осіб без громадянства за місцем перебування в житловому приміщенні в Російській Федерації). Їй загрожує до трьох років позбавлення волі, повідомляє Росбалт.

За версією слідства, Ладаткіна "здійснила фіктивну постановку на облік 4-х громадян України за місцем перебування".

Пенсіонерка заявляє, що жодних незаконних дій не здійснювала. Вона просто вирішила допомогти біженцям з Луганська, а в квартиру вони не змогли потрапити через дії дочки й онучки.

"Більш того, на звернення самої Ладаткіної, яку тривалий час не пускають на її ж житлоплощу, поліція не зважає, вважаючи це "сімейними розборками", - йдеться у повідомленні.

За словами Ладаткіної, квартира завжди належала їй, але при приватизації вона вирішила половину "записати" на онучку, запросивши її з Іркутська. Пізніше в приміщення в'їхала ще й дочка, а саму бабусю виставили за двері.

Біженці з Луганська - сім'я Селеменевих з дітьми 10 і 6 років - також підтвердили, що ніяких грошей нікому не платили. Двічі вони приходили в квартиру Ладаткіної, але двері їм її родичі не відкрили, більш того, почали лякати "поліцією".

Те, що події розвивалися саме так, підтверджують й інші свідки. Але в УМВС по місту Хімки наполягають на тому, що Ладаткіна повинна бути притягнута до кримінальної відповідальності.

"Я за довгу адвокатську практику вперше стикаюся з такими діями поліції. Ладаткіна проявила співчуття до біженців з Луганська, а її за це намагаються притягти до відповідальності", - зазначив адвокат Ролан Емінов.

Нагадаємо, в лютому Сочинський суд засудив пенсіонерку за організацію мітингу проти скасування пільг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram