ГоловнаСвіт

У Канаді затримали 29-річного суданця, що вдавав школяра

Емігрант був зіркою місцевої баскетбольної команди.

У Канаді затримали 29-річного суданця, що  вдавав школяра

Поліція Канади затримала учня старшої школи Джонатана Ніколу, який приїхав у країну з Південного Судану. Виявилося, що йому 29 років, а не 16, як він заявляв раніше.

Тепер йому загрожує депортація з країни, пише "Би-Би-Си".

Нікола приїхав до Канади за студентською візою в кінці минулого року. Документи у нього були в порядку: за паспортом він народився в 1998 році.

Потім він подав документи на отримання американської візи. Для цього йому довелося здати відбитки пальців. З'ясувалося, що він уже подавав на візу. При цьому він вказував 1986 рік народження. Ця дата виявилася справжньою.

Нікола вчився в Католицькій центральній старшій школі в місті Віндзор у провінції Онтаріо. Він грав за місцеву баскетбольну команду.

Про нього навіть була опублікована замітка в місцевій газеті, повідомляє агентство. В інтерв'ю він розповідав, що приїхав до Канади, щоб втекти з рідної країни, яка охоплена війною. Ніколі потрапити в Канаду допоміг баскетболіст зі Судану, який має зв'язки в США. Він з ним познайомився в Судані, пише місцева газета.

Тепер Ніколу чекає суд, який вирішує, чи буде він депортований. Зараз він міститься у в'язниці.

Нагадаємо, на початку цього року схожа історія сталася в США, де викрили 23-річного українця Артура Самаріна, який протягом чотирьох років видавав себе за студента вищої школи в Пенсільванії і жив під ім'ям Ашер Потс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram