ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІДІЛ обстріляли турецьке місто Кіліс напередодні візиту Меркель

Внаслідок чого загинули мирні люди.

Бойовики ІДІЛ обстріляли турецьке місто Кіліс напередодні візиту Меркель
Боевики ИГИЛ
Фото: kurdpress.com

Бойовики ІДІЛ напередодні здійснили ракетний обстріл турецького міста Кіліс, внаслідок чого загинуло двоє людей, четверо людей постраждали.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

За повідомленнями місцевої влади, в місті розірвалися чотири снаряди, пущені з території прикордонної Сирії, де містяться позиції бойовиків «Ісламської держави».

Відзначається, що інцидент стався за день до візиту  Ангели Меркель, голови Євроради Дональда Туска і заступника голови Єврокомісії Франса Тіммерманса спільно з прем'єр-міністром Туреччини Ахметом Давутоглу в табір для біженців, що міститься в сусідньому місті Газіантеп. Їх поїздка спочатку була запланована на тиждень раніше і включала відвідування Кіліс, що потрапило під ракетний обстріл. Місто взяло до 130 тисяч сирійських біженців. За останній тиждень воно кілька разів піддавалося обстрілу з території Сирії.

Нагадаємо, Туреччина стягнула додаткові танкові підрозділи до сирійського кордону. Зокрема, планувалося, що нові танки зі складу П'ятої танкової дивізії, а також гаубиці і 120-мм гармати будуть дислоковані в провінції Кіліс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram