ГоловнаСвіт

У Венесуелі ввели відключення електрики

Багата на нафту країна залежить від гідроелектростанцій.

У Венесуелі ввели відключення електрики
Фото: wikipedia.org

Влада Венесуели вводить щоденне відключення електрики на чотири години. Відключення почнуться наступного тижня і триватимуть 40 днів.

Як повідомляє "Бі-бі-сі", причиною відключень стала тривала посуха, через яку гідроелектростанції країни не можуть працювати на повну потужність. Хоча Венесуела має великі запаси нафти, вона отримує більшу частину своєї електроенергії від ГЕС.

Раніше в середу найбільший пивний завод у країні оголосив, що через фінансову кризу буде змушений через тиждень припинити роботу. Завод працює на імпортному ячмені, але через обмеження на обмін валюти не має грошей, щоб купити чергову порцію сировини.

Усе це відбувається на тлі скорочення економічного зростання через низькі ціни на нафту. Як і в Росії, експорт нафти становить більшу частину бюджету Венесуели, і падіння цін погано позначається на її економіці. Торік ВВП Венесуели скоротився на 5,7%, а інфляція сягнула 180%.

Аналогічна енергетична криза через посуху трапилася у країні 2010 року. Тоді президент Уго Чавес мусив увести надзвичайний стан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram