ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Головред РБК пішла в академічну відпустку через тиск Кремля

Напередодні у власника медіахолдингу провели обшук

Головред РБК пішла в академічну відпустку через тиск Кремля

Шеф-редактор холдингу РБК, підрозділи якого оприлюднили матеріали про комерційні інтереси людей з оточення президента РФ Володимира Путіна, йде в академічну відпустку на чотири місяці раніше, ніж планувала.

У повідомленні РБК йдеться, що Осетинська бере академічну відпустку для навчання в американському Стенфордському університеті, де планує провести 2016-2017 навчальний рік. У ньому також йдеться, що відпустка почнеться після травневих свят. Однак на початку квітня Осетинська писала у своєму Фейсбуці, що навчання розпочнеться у вересні.

Минулого тижня правоохоронні органи обшукали офіси мільярдера Михайла Прохорова, який контролює РБК. Люди, близькі до медіагрупи, стверджували, що обшуки, принаймні частково, були пов'язані з невдоволенням влади публікаціями.

"Протягом кількох днів, що передували обшукам у Прохорова, було кілька розмов з чиновниками адміністрації президента, на них зауважили, в тому числі, нещодавню передовицю газети з матеріалом про панамські офшори, що супроводжувалася фотографією Путіна", - сказало джерело агентства "Рейтер".

За його словами, інша, раніша стаття РБК про бізнес-інтереси зятя Путіна Кирила Шамалова стала причиною "дзвінків топ-менеджменту від чиновників Кремля".

Осетинська відмовилася від коментарів.

Бізнес-газета РБК, флагман медіагрупи, публікувала в останні місяці статті про бізнес-інтереси зятя Путіна і людей з оточення президента, названих у "панамських документах" власниками офшорних фірм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram