ГоловнаСвіт

Клінтон і Трамп виграли праймериз у Нью-Йорку

Суперникові Трампа залишається сподіватися лише на диво.

Клінтон і Трамп виграли праймериз у Нью-Йорку

Кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп переміг на праймериз у штаті Нью-Йорк. Переможцем від Демократичної партії тут стала Гілларі Клінтон.

За результатами підрахунку 93% бюлетенів за Трампа проголосували 60%, свідчать дані CNN. Його суперники-республіканці - губернатор Огайо Джон Кейсік і сенатор Техасу Тед Круз - отримали 25,2% і 14,8%.

Гілларі Клінтон за підсумками підрахунку 94% набрала 57,5%, її суперник сенатор від Вермонту Берні Сандерс - 42,3%.

Перемога в штаті Нью-Йорк дозволила Трампу наблизитися до достатньої кількості голосів делегатів для автоматичного висунення в кандидати від Республіканської партії.

Після голосування в Нью-Йорку у мільярдера 847 делегатів, тоді як у Круза - 553, Кейсіка - 148. Для автоматичного висунення необхідні 1237 голосів. Крузу в нинішній ситуації залишається сподіватися на диво: для кінцевого успіху йому слід акумулювати всіх делегатів на решті праймериз, розраховуючи, що Трамп усюди програє.

Клінтон зараз має 1930 делегатів, у тому числі 487 суперделегатів. Сандерс - 1223 делегатів, у тому числі 40 суперделегатів. Кандидатові від Демократичної партії потрібно зібрати 2383 делегатів, щоб забезпечити собі висування.

Нагадаємо, вибори президента США призначено на 8 листопада.

У липні Республіканська і Демократична партія проведуть з'їзди і висунуть по одному кандидату в президенти США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram