ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІДІЛ готують теракти на курортах Європи, - німецька розвідка

Під загрозою опинилися пляжі на півдні Франції й Іспанії, а також узбережжя Італії.

Бойовики ІДІЛ готують теракти на курортах Європи, - німецька розвідка
Боевики ИГИЛ
Фото: kurdpress.com

Терористи-смертники з "Ісламської держави" (ІДІЛ) готують теракти на популярних європейських курортах.

Про це повідомляє німецький таблоїд Bild із посиланням на інформацію, надану німецькій розвідці італійськими спецслужбами, повідомляє The Daily Express.

Згідно з цією інформацією, під загрозою опинилися пляжі на півдні Франції і Іспанії (Коста-дель-Соль), а також обидва узбережжя Італії. Терористи вже розробили план, згідно з яким вони будуть проникати на курорти під виглядом біженців, які торгують їжею, напоями та сувенірами. Напади, ймовірно, відбуватимуться з використанням вогнепальної зброї та вибухових пристроїв.

"Це може бути абсолютно новий прояв тероризму. Пляжі не можуть бути повністю захищені", - заявило можновладне джерело таблоїду.

За даними видання, виконавцями терактів можуть бути уродженці Сенегалу, які позиціонують себе членами "Боко Харам" (у квітні минулого року нігерійське терористичне угруповання присягнуло на вірність ІДІЛ і змінило назву на "Західноафриканська провінція Ісламської держави"). Шеф поліції сенегальського міста Салі Сек Поай (Seck Pouye) заявив, що до атак можуть залучити африканців, які досі не афішували своєї прихильності до екстремістських організацій.

"Ці люди часто подорожують в Італію й інші країни, вони мають візи і документи. Вони не є нелегалами, це ділові люди, вони мають свій бізнес. Це і робить їх особливо небезпечними", - заявив він.

Нагадаємо, 22 березня теракти були здійснені в аеропорту Брюсселя, а також на станції метро "Маальбек". Загинули 35 осіб, включно із трьома терористами-смертниками, понад 300 постраждали. 13 листопада відбулися теракти в Парижі. Там смертники влаштували кілька вибухів, у тому числі біля стадіону "Стад де Франс" під час футбольного матчу, зчинили стрілянину біля кількох ресторанів і захопили заручників у "Батаклані". У результаті атак загинули 130 осіб, понад 350 постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram