ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Ходорковський і Чичваркін заявили про намір домогтися відходу Путіна

Чичваркін займеться піаром "Відкритої Росії" Ходорковського

Колишній голова ЮКОСу і засновник "Відкритої Росії" Михайло Ходорковський та підприємець, колишній співвласник мережі салонів "Евросеть" Євген Чичваркін дали спільну прес-конференцію, на якій вони оголосили про спільну мету - "у відносно недалекій історичній перспективі домогтися відходу Путіна і його друзів від влади".

Трансляцію їхньої спільної прес-конференції, що відбулася сьогодні у Лондоні, вела "Відкрита Росія".

Крім того, Ходорковський і Чичваркін заявили про бажання забезпечити "перші абсолютно відкриті, чесні вибори".

"З моменту відходу нинішньої влади для створення необхідних умов проведення таких виборів знадобиться два роки. За два роки перехідного періоду ми проведемо низку реформ, у тому числі - політичну, яка створить механізм змінюваності влади; судову, яка закладе початок незалежної судової системи в Росії; а також низку економічних реформ", - заявили Ходорковський і Чичваркін.

"У нас різні політичні погляди, але ми відчуваємо гостру потребу об'єднання всіх небайдужих сил, щоби зробити Росію вільною і відкритою. Ми відкриті для співпраці з усіма, хто поділяє нашу мету. 2017 рік не за горами, пора повернути цю землю собі", - заявили вони.

Крім того, Чичваркін розповів, що працюватиме над піаром "Відкритої Росії".

Ходорковський на прес-конференції сказав, що Чичваркін є "визнаним" фахівцем з питань суспільних комунікацій. "Що стосується ролі Євгена (Чичваркіна), мені хотілося б, щоб з його приходом в нашу організацію наші комунікації з суспільством покращилися, а це те, що він вміє робити краще за всіх", - зазначив засновник "Відкритої Росії".

Сам же Чичваркін сказав, що на новій роботі він працюватиме над програмою, брендингом і позиціонуванням організації. На новій посаді він, запевнив бізнесмен, постарається зробити так, щоб "ті думки, які тут (у "Відкритій Росії") народжуються, дійшли до кожного росіянина як альтернатива наявному світогляду".

Чичваркін разом із родиною поїхав з Росії у 2008 році, оскільки побоювався кримінального переслідування. Того року він разом із співзасновником "Евросети" Тимуром Артем'євим продав компанію Олександру Мамуту.

Поле цього Чічваркна оголосили в міжнародний розшук за звинуваченням у викраденні людини та здирництві. У 2011 році кримінальну справу припинили, однак після цього Чичваркін оголосив, що не буде повертатися в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram