ГоловнаСвіт

Кількість жертв нападу бойовиків в Ефіопії зросла до 208 осіб

Нападники викрали 108 дітей.

Кількість жертв нападу бойовиків в Ефіопії зросла до 208 осіб
Архив
Фото: womenstown.ru

Кількість загиблих під час нападу бойовиків з Південного Судану на заході Ефіопії зросла до 208 осіб, ще 75 отримали поранення.

Про це пише The Guardian із посиланням на представника уряду Ефіопії Гетачью Реда (Getachew Reda).

Крім того, нападники викрали 108 дітей і захопили 2000 голів худоби. На цей момент збройні сили країни проводять пошуки терористів, які вчинили масові вбивства.

Напад стався минулої п'ятниці, 15 квітня, в районі міста Гамбела, який розташований за 50 кілометрів від кордону з Південним Суданом. У цьому регіоні проживає близько 284 тис. біженців, які залишили Південний Судан на початку громадянської війни. Спочатку повідомляли про загибель 140 осіб.

Як зазначив Реда, бойовики, ймовірно, не пов'язані з урядом Південного Судану або повстанцями, котрі виступали проти нього.

Громадянська війна в Південному Судані, що почалася через конфлікти на політичному та міжетнічному ґрунті, почалася в середині грудня 2013 року. У конфлікті брали участь народності дінка і нуер. Президент Салва Кіір, який є представником народності дінка, тоді заявив, що в країні відбулася спроба державного перевороту, і звинуватив віце-президента Рієка Машара в його організації. Конфлікт завершився підписанням мирної угоди з повстанцями в серпні 2015 року. А в січні 2016 року сторони конфлікту домовилися розділити між собою міністерські пости.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram