ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Reuters: доходи ІДІЛ впали на 30% через зниження нафтових цін

З 2014 року розмір підконтрольної джихадистам території скоротився на 22%

Reuters: доходи ІДІЛ впали на 30% через зниження нафтових цін
Боевики ИГИЛ
Фото: kurdpress.com

Доходи терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) скоротилися з середини 2015 року на 30%.

Як повідомляє агентство Рейтер з посиланням на доповідь консалтингової компанії в галузі енергетики IHS Global Inc., це пов'язано зі зниженням нафтових цін.

Згідно з документом, у 2015 році доходи ІДІЛ становили $80 млн, а цьогоріч - $56 млн. Крім того, на третину скоротився рівень видобутку нафти на підконтрольних ІД територіях за цей період - з 33 тис. до 21 тис. барелів на день.

"Вплив ІДІЛ, як і раніше, сильний у регіоні, але через значне падіння рівня доходів бойовикам у довгостроковій перспективі буде все складніше управляти зайнятими територіями", - заявив старший аналітик IHS Людовіко Карліно.

Крім того, за даними Рейтер, з 2014 року розмір підконтрольної джихадистам території скоротився на 22%.

У доповіді наголошується, що половину доходів ІДІЛ отримує від оподаткування та конфіскації майна населення на окупованих територіях, 43% від продажу нафти, решту - від контрабанди наркотиків, продажу електроенергії і з пожертв.

За інформацією агентства, наразі засуджені до фізичних покарань можуть уникнути їх в обмін на грошові виплати, що також свідчить про фінансові труднощі угруповання. Крім цього бойовики ІДІЛ ввели нові податки - на установку супутникових антен і вихід за межі міста.

ІДІЛ - терористичне угруповання, що захопило у 2014 році частину районів Іраку і Сирії і проголосило там халіфат. Альянс із 65 країн на чолі з США із серпня 2014 року веде бомбардування позицій терористів в Іраку. У вересні 2014 року почалися атаки коаліції на ісламістів у Сирії.

Нагадаємо, раніше у квітні The Washington Post повідомила про фінансову кризу в ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram