ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російські чиновники зберегли і купують нову нерухомість за кордоном, незважаючи на санкції

Частина російських чиновників позбулася закордонного майна напередодні виборів до Держдуми

Російські чиновники зберегли і купують нову нерухомість за кордоном, незважаючи на санкції
Песков
Фото: tvc.ru

Депутати Держдуми, сенатори і члени уряду Росії зберегли нерухомість у Європі та США через два роки після введення санкцій, а деякі досі купують нову нерухомість за кордоном.

Про це повідомляє РБК з посиланням на відповідні декларації.

Переважно вищі чиновники купують нерухомість у Болгарії, Іспанії та Швейцарії.

Зарубіжну нерухомість одержала сім'я депутата Держдуми і засновника мережі автосалонів "Рольф" Сергія Петрова - ділянку площею 7,5 тис. кв. м у США тепер записано у декларації на його дружину, сім'я міністра з питань "відкритого уряду" Михайла Абизова - будинок площею 211 кв. м у Великобританії. Також нерухомість у США з'явилася у декларації прес-секретаря президента Дмитра Пєскова - йдеться про квартиру його дружини Тетяни Навки площею 126 кв. м.

У дружини депутата-єдинороса Білана Хамчієва була квартира площею 174 кв. м в ОАЕ і два машино-місця там само. Зараз дружини в декларації немає, а на Хамчієва записано лише земельну ділянку площею 2 тис. кв. м, якесь незавершене будівництво на 412 кв. м і близько 30 кв. м - частка його дитини у квартирі, вся нерухомість знаходиться в Росії.

Найчастіше позбавлення від закордонної нерухомості було пов'язано з сім'ями. У новій декларації першого заступника голови комітету Держдуми з фінансового ринку Владислава Рєзніка, оголошеного Іспанією у міжнародний розшук за лінією Інтерполу, не вказано 224-метрову квартиру в США, раніше записану на його дружину. Також у новій декларації члена "Єдиної Росії" Олександра Ремезкова виявилися тільки дві земельні ділянки для сільгоспкористування у Росії. Минулого року на його дружину в Австрії було оформлено земельну ділянку площею 1211 кв. м і квартиру площею 76 кв. м.

Депутат Анатолій Виборний пояснив продаж ділянки і будинку в Чорногорії участю у праймеріз "Єдиної Росії", правила яких не дозволяють володіти зарубіжною нерухомістю.

Нагадаємо, в лютому в Держдумі РФ пропонували заборонити вибори на період санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram