ГоловнаСвіт

Тисячі жителів Брюсселя вийшли на Марш проти терору і ненависті

Активісти закликають "не вішати ярлики" на всіх бельгійських мусульман

Тисячі жителів Брюсселя вийшли на Марш проти терору і ненависті
Фото: EPA/UPG

У бельгійській столиці Брюсселі починається "Марш проти терору і ненависті", в якому беруть участь близько 15 тис. осіб.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Колона розпочала рух від Північного вокзалу столиці, вона перетне центр Брюсселя через площу Біржі, пройшовши повз стихійний меморіал жертвам терактів, і завершить свій шлях на площі Фонтенас, де виступлять родичі жертв, рятувальники, які брали участь у наданні допомоги постраждалим, і працівники аеропорту Завентем.

Після цього до мітингувальників приєднається колона активістів, які виступають із вимогою "не навішувати ярлики екстремістів" на всіх бельгійських мусульман через те, що кілька терористів виросли і проживали в Моленбеку. Вони нагадують, що серед жертв терористів також були мусульмани.

Раніше заяву міністра внутрішніх справ Бельгії Яна Ямбона в інтерв'ю газеті De Standaard викликала бурхливу полеміку в країні. За словами Ямбона, "значна частина мусульманського співтовариства танцювала, дізнавшись про теракти".

Після паризьких терактів 13 листопада Ямбон спровокував дискусію серед політиків обіцянкою "зачистити Моленбек".

Нагадаємо, в результаті терактів у брюссельському метро та в аеропорту Завентем 22 березня загинули 32 людини і сотні були поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram