ГоловнаСвіт

У Південній Кореї владна партія програла вибори в парламент

Перемога опозиції на виборах ускладнила становище південнокорейського президента Пак Кин Хе

У Південній Кореї владна партія програла вибори в парламент
Парламентские выборы в Южной Корее
Фото: EPA/UPG

Владна у Південній Кореї консервативна партія "Сенурі" зазнала серйозної поразки на парламентських виборах. Її представники вперше за 16 років втратили великі червоні літери мандатів, здобувши лише 122 з 300 місць у Національних зборах (парламенті). Головна опозиційна Демократична партія "Тобуро" забезпечила собі 123 крісла.

Про це повідомляє euronews.

"Те, що уряд карають на голосуванні, справедливо, коли він не може вирішити проблему забезпечення людей засобами існування, - заявив лідер демократів Кім Джон'їн. - Це сила голосування, могутніша за кулі".

Керівники "Сенурі" визнали, що партія сама винна у поразці, і пообіцяли зробити все можливе, щоб повернути довіру виборців.

Лідер "Сенурі" Кім Мусон вже оголосив про свою відставку: "Я йду у відставку з поста керівника партії, приймаючи на себе всю відповідальність за нищівну поразку на виборах. Хочу подякувати членам партії і людям, які нас підтримували".

Підсумки парламентських виборів значно ускладнять становище президента Пак Кин Хе, повноваження якої закінчуються у 2018 році. Раніше, користуючись повною підтримкою "Сенурі", вона могла проводити необхідні їй законопроекти. Тепер же, втративши більшість у парламенті, вона муситиме співпрацювати з колишньою опозицією.

Економіка Південної Кореї виросла на 2,6% у 2015 році, а безробіття серед молоді в лютому сягнуло 12,5%, - це найвищий показник рівня незайнятості, відколи уряд почав вести облік у 1999 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram