ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін пояснив нападки Кадирова на опозицію тим, що на Кавказі "люди гарячі"

Президент РФ заявив, що частково винен у різких висловлюваннях керівництва Чечні про опозицію.

Путін пояснив нападки Кадирова на опозицію тим, що на Кавказі "люди гарячі"
Путин
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін заявив, що обговорював з головою Чечні Рамзаном Кадировим інцидент з лідером ПАРНАСу Михайлом Касьяновим, якого чеченський лідер помістив в "оптичний приціл" у своєму "Інстаграмі".

Про це Путін заявив під час "прямої лінії".

Питання про Кадирова і Касьянова поставив президентові головний редактор радіостанції "Говорит Москва" Сергій Доренко: "Нам уже показали вашого колишнього прем'єра в оптичному прицілі. Може, досить шукати ворогів народу?"

Путін відповів, що обговорював це з головою Чечні. За його словами, Кадиров "воював у лісі разом з батьком". "Ніхто його батька не примушував, він сам прийшов до висновку, що Чечня повинна бути з народом", - сказав Путін. І Кадиров, на думку президента, зробив правильний вибір.

При цьому Путін визнав, що в тому, що керівництво Чечні дозволяє собі різко висловлюватися про опозицію, є частково і його провина. Він висловив надію, що Кадиров, як і інші голови регіонів, буде усвідомлювати свою відповідальність перед народом.

"Ви розумієте, що це за люди? Я вже не кажу про те, що це Кавказ, люди гарячі. І становлення цих людей як людей, що займаються державною роботою на високому політичному рівні, теж іде непросто. Ми всі люди, і ми всі зі свого власного минулого".

1 лютого Кадиров розмістив в "Інстаграмі" відео з Касьяновим. На відео було накладено фільтр, який зображає оптичний приціл гвинтівки. Лідер ПАРНАС визнав це загрозою своєму життю.

У січні Кадиров назвав представників несистемної опозиції "ворогами народу" і "зрадниками", гідних суду за "підривну діяльність". Російські правоохоронні органи провели перевірку і не знайшли в цих висловлюваннях ознак екстремізму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram