ГоловнаСвіт

У Йорданії закрили штаб-квартиру "Братів-мусульман"

Представники ісламістської організації заявили про політичний тиск з боку йорданської влади

У Йорданії закрили штаб-квартиру "Братів-мусульман"
Иорданцы фотографируют опечатанную дверь штаб-квартиры "Братьев-мусульман"
Фото: EPA/UPG

Влада Йорданії закрила і опечатала штаб-квартиру руху "Брати-мусульмани" у столиці країни Аммані.

Про це повідомляє ВВС.

Розпорядження про закриття офісу дав мер йорданської столиці, однак про причини влада нічого не повідомила.

Зазначається, що "Брати-мусульмани" мають підтримку населення йорданських міст, а їхнє політичне крило - партія "Фронт ісламської дії" - одна з найпопулярніших в країні. Партія не брала участь у двох останніх парламентських виборах через розбіжності з центральною владою з приводу ісламізму.

Разом з тим, 2014 року реєстраційне свідоцтво "Братів-мусульман" у Йорданії не було продовжено, тому формально організація знаходиться поза законом.

2013 року йорданські "Брати-мусульмани" влаштовували вуличні акції протесту, висловлюючи невдоволення щодо правил проведення у країні парламентських виборів.

Уряд Йорданії періодично проводить акції проти "Братів-мусульман". Зокрема, 2015 року за критику ОАЕ - важливого йорданського союзника - до тюремного ув'язнення засудили лідера організації.

"Немає жодних сумнівів, що "Брати-мусульмани" зазнають тиску з боку влади. І ці дії уряду не мають нічого спільного з законністю. Вони суперечать принципам демократії і політичного діалогу", - заявив Баді аль-Рафаях, прес-секретар "Братів-мусульман" у Йорданії.

"Брати-мусульмани" - міжнародна релігійно-політична організація. Визнана терористичною у Єгипті, Росії та Саудівській Аравії.

Нагадаємо, в березні минулого року у Єгипті суд засудив лідера "Братів-мусульман" до смертної кари.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram