ГоловнаСвіт

Австрія почала будівництво стіни на кордоні з Італією

Єврокомісія розкритикувала дії австрійської влади

Австрія почала будівництво стіни на кордоні з Італією
Австрия
Фото: www.yugopolis.ru

Австрія почала будівництво стіни, покликаної обмежити потік мігрантів, які пробираються з Італії.

Про це пише The Independent.

За словами австрійських поліцейських, вони вже почали заливати бетон для фундаменту залу реєстрації мігрантів, а також для опор огорожі. Основні роботи проводяться на перевалі Бреннер, через який йде основний потік мігрантів з Італії до Австрії.

Будівництво огорожі планується завершити до кінця травня. За оцінками австрійських чиновників, найближчим часом мігранти усвідомлюють, що "балканський маршрут" через Грецію, Македонію і Сербію остаточно закрився, і почнуть шукати альтернативні шляхи.

Спорудження стіни на перевалі Бреннер вже розкритикувала Європейська комісія. Однак офіційний Відень заявив, що зведення паркану проти біженців - це політична необхідність.

"Перевал Бреннер має найважливіше значення для свободи пересування в межах Європейського Союзу", - зазначила представник Єврокомісії Наташа Берто.

Після того, як Словенія, Хорватія, Сербія, Македонія і Болгарія за підсумками саміту ЄС - Туреччина оголосили про закриття кордонів для біженців з Близького Сходу, основний потік мігрантів пішов через Італію. Переселенці намагаються проникнути в Австрію, а звідти потрапити до Німеччини. Один із основних маршрутів пролягає через альпійський перевал Бреннер. У неділю, 3 квітня, там сталися сутички між австрійськими поліцейськими і солдатами та сотнями протестувальників з Італії, Австрії та Німеччини, які вимагають відкрити кордон для біженців. У результаті було поранено 15 осіб.

Нагадаємо, в березні повідомлялося, що Австрія вирішила відмовитися від прийому біженців за квотами ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram