ГоловнаСвіт

У Бразилії за підозрою в корупції заарештовано екс-сенатора

Розслідування у справі про корупцію навколо Petrobras набирає обертів.

У Бразилії поліція взяла під арешт екс-сенатора Джима Арджелу (Gim Argello) в рамках боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади і бізнесу.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За версією слідства, Арджело прийняв хабар у розмірі 5,35 млн реалів ($1,53 млн) від двох будівельних компаній в обмін на перешкоджання розслідуванню Конгресу проти цих компаній.

Арешт є новим етапом так званої "Операції "Автомийка" - розслідування у справі про корупцію, передусім у зв'язку з державною нафтогазовою компанією Petrobras.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року в Бразилії за підозрою в корупції в рамках справи про нафтового гіганта Petrobras заарештували голову фракції владної Партії трудящих Делсідіу Амарала й одного з найбагатших людей країни банкіра Андре Естевеса.

Скандал навколо Petrobras розгорівся в березні 2014 року і залишається в центрі уваги бразильців. Серед фігурантів справи - понад 60 політиків, у тому числі діючі та колишні парламентарі, партійні лідери та губернатори. Скандал зачепив і президента Ділму Русеф. Вона очолювала Petrobras саме тоді, коли, на думку слідчих, у компанії діяли корупційні схеми. Кілька топ-менеджерів від імені компанії підписували договори й отримували за це комісійні. Кошти використовували потім для підкупу політиків і посадових осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram