ГоловнаСвіт

Поліція Панами провела обшук у штаб-квартирі Mossack Fonseca

Франція внесла Панаму в "чорний список" офшорних зон.

Генеральний прокурор Панами за підтримки поліції пізнього вечора 12 квітня провів обшуки у штаб-квартирі юридичної компанії Mossack Fonseca, намагаючись відшукати докази можливої незаконної діяльності.

Про це повідомляє

агентство Рейтер.

Як зазначає euronews, після публікації скандально відомих документів фінансова система Панами зазнала різкої критики в інших країнах. Зокрема Франція внесла її в "чорний список" офшорних зон.

Панамський президент Хуан Карлос Валера назвав це рішення хибним: "Якщо французький уряд не перегляне свого рішення, уряд Панами буде змушений вдатися до дипломатичних заходів у відповідь на цю односторонню позицію французької влади".

Раніше представник Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань, що опублікував так звані "Панамські документи", завив, що компанія Mossack Fonseca не розкрила всієї бази даних і не збирається робити це.

Співзасновник Mossack Fonseca Рамон Фонсека раніше заявляв, що компанія не порушила жодних законів і не знищила жодних документів, а всі її дії були законними.

Раніше, 9 квітня, влада Сальвадору вилучила документи та комп'ютерну техніку з офісу Mossack Fonseca.

Компанія Mossack Fonseka опинилася в центрі скандалу з офшорами. 3 квітня Міжнародний консорціум журналістських розслідувань опублікував доповідь про офшори на підставі 11,5 млн "Панамських документів".

У розслідуванні журналісти посилаються на "безпрецедентний витік мільйонів документів" з бази даних Mossack Fonseka, четвертої за величиною у світі офшорної юридичної фірми. У розслідуванні згадують близько 140 осіб, багато з яких є знаменитостями або світовими лідерами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram