ГоловнаСвіт

Прем'єр Киргизстану подав у відставку через звинувачення в корупції

Рішення про відставку голови уряду, згідно з конституцією, повинен прийняти киргизький президент.

Прем'єр Киргизстану подав у відставку через звинувачення в корупції
Темир Сариев
Фото: WIkipedia

Прем'єр-міністр Киргизстану Темір Сарієв подав у відставку на тлі звинувачень із боку парламентаріїв на адресу уряду в корупції.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Комісія при парламенті Киргизії - єдиній в оточенні пострадянських сусідів країні, де влада змінювалася на конкурентних виборах - минулого тижня звинуватила кабінет у порушеннях при розподілі підрядів на будівництво доріг.

"Чвари, чутки і плітки порушили баланс органів державної влади. Робота уряду в такий непростий період застопорилася", - сказав 52-річний Сарієв, у минулому міністр фінансів і кандидат у президенти.

"Державні інтереси повинні бути вищими за особисті амбіції політиків. Тому заявляю, що подаю у відставку. Позиція прем'єр-міністра не повинна бути причиною конфронтації у вищих політичних колах", - сказав він під схвальні оплески парламентаріїв.

Рішення про відставку голови уряду, згідно з конституцією, повинен прийняти президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв.

Киргизстан пережив у "нульові" дві революції, що призвели до втечі президентів, і спалахи насильства на політичному та етнічному ґрунті. У березні влада звинуватила опозицію в підготовці перевороту на тлі прикордонної суперечки з сусіднім Узбекистаном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram