ГоловнаСвіт

У Франції через справу ЮКОСа арештували $700 млн Роскосмосу і "Космічного зв'язку"

За деякими даними, загальна сума арештованих у Франції російських активів становить $1 млрд.

У Франції через справу ЮКОСа арештували $700 млн Роскосмосу і "Космічного зв'язку"
ЮКОС
Фото: EPA/UPG

Значна частка російських активів, які були арештовані у Франції за ініціативою колишніх акціонерів ЮКОСа, припадає на кошти російських космічних підприємств.

Про це повідомляє The American Lawyer, не вказавши джерело інформації.

За даними видання, $400 млн із арештованих активів повинні бути виплачені ФГУП "Космічний зв'язок" від французького оператора супутникового зв'язку Eutelsat. Це гроші за надання російського супутникового ресурсу. Ще $300 млн - сума за постачання російських ракет-носіїв Роскосмосу - повинна заплатити французька компанія Arianespace, яка займається космічними перевезеннями.

Представник GML (володіє Hulley Enterprises і Yukos Universal) підтвердив РБК, що арешти пов'язані з Роскосмосом і "Космічним зв'язком". При цьому він не підтвердив суми, названої The American Lawyer. За його словами, загальна сума арештованих у Франції російських активів дорівнює приблизно $1 млрд.

У лютому колишні акціонери ЮКОСа оцінили арештовані у Франції активи Росії в розмірі $1 млрд. Тоді також повідомляли про заборгованість Eutelsat перед "Космічним зв'язком".

У 2014 році Арбітражний суд у Гаазі почав вимагати від Росії виплатити $50 млрд колишнім акціонерам ЮКОСа. Слідком РФ обґрунтував відмову РФ від виплати $50 млрд колишнім власникам ЮКОСа тим, що вони нібито отримали акції цієї компанії незаконно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram