ГоловнаСвіт

Голова МККК спростував зв'язок організації з Mossack Fonseca

За словами Петера Маурера, МКЧХ потребує захисту

Голова МККК спростував зв'язок організації з Mossack Fonseca
Фото: Макс Левин

Президент Міжнародного комітету Червоного Хреста (МККК) Петер Маурер в інтерв'ю швейцарській газеті "Матен", опублікованому у неділю, заявив, що МКЧХ ніколи не мав стосунків з юридичною фірмою Mossack Fonseca, звідки стався витік "панамських документів".

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У нас ніколи не було стосунків з Mossack Fonseca, і ми ніколи не отримували грошей від них. Ми збираємося зробити все можливе, що в наших силах, щоб покласти край цим інсинуаціям", - сказав він.

За словами Петера Маурера, МКЧХ, що працює у зонах бойових дій з багатьма конфліктуючими сторонами, потребує особливого захисту, проте дезінформація про зв'язки організації з офшорними компаніями представляє серйозні ризики для співробітників МКЧХ.

Західні ЗМІ зазначають, що згідно з "панамськими документами", Mossack Fonseca раніше зареєструвала дві юридичні особи, чиїм бенефіціаром опинився МКЧХ.

Окрім цього, в числі клієнтів Mossack Fonseca виявився Всесвітній фонд дикої природи.

Компанія Mossack Fonseca виявилася в центрі скандалу з офшорами. 3 квітня Міжнародний консорціум журналістських розслідувань опублікував доповідь про офшори, засновану на 11,5 млн "панамських документів".

У розслідуванні журналісти посилаються на "безпрецедентний витік мільйонів документів" з бази даних Mossack Fonseca, четвертої по величині у світі офшорної юридичної фірми. У розслідуванні згадуються близько 140 осіб, багато з яких є знаменитостями або світовими лідерами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram