ГоловнаСвіт

Бельгія підтвердила затримання "людини в капелюсі" з аеропорту Брюсселя

Мохамеду Абріні пред'явили звинувачення в тероризмі.

Бельгія підтвердила затримання "людини в капелюсі" з аеропорту Брюсселя
Мухаммед Абрини
Фото: EPA/UPG

Мохамед Абріні (Mohamed Abrini), якого затримали в Андерлехті в п'ятницю, зізнався, що є так званою "людиною в капелюсі" і був в аеропорту Брюсселя під час терактів 22 березня.

Саме його зняли відеокамери в аеропорту в компанії двох смертників незадовго до вибухів, які забрали життя 16 осіб, пише BBC.

Абріні пред'явили звинувачення в тероризмі.

Мухаммед Абріні
Фото: EPA/UPG
Мухаммед Абріні

Його затримали разом із ще п'ятьма підозрюваними під час поліцейського рейду в п'ятницю, 8 квітня. Чотирьом з них вже пред'явили звинувачення. Крім Абріні, це ще три людини, чиїх повних імен не називають. Чоловік, відомий під псевдонімом "Осама К." (імовірно, Осама Краєм) був на брюссельській станції метро "Маальбек" незадовго до того, як там стався вибух.

Абріні - бельгієць марокканського походження. Крім того, що він пов'язаний з брюссельськими вибухами, він причетний і до терактів у Парижі. Його бачили на автозаправній станції біля Парижа в компанії із Салахом Абдесламом (Salah Abdeslam), якого вважають одним із уцілілих учасників нападів у столиці Франції. Абдеслама також затримали, і він очікує екстрадиції у Францію.

Нагадаємо, смертники в аеропорту Брюсселя ідентифіковані як Ібрагім Бакраві (Ibrahim El Bakraoui) і Наджим Лашраві (Najim Laachraoui). Брат Ібрагіма, Халід Бакраві (Khalid El Bakraoui), підірвав себе на станції "Маальбек".

У результаті вибухів, скоєних цими трьома людьми, загинули понад 30 людей, близько 250 отримали поранення.

Серія вибухів і нападів на мирних громадян у Парижі відбулася в листопаді минулого року. Учасники нападів відкрили вогонь по людях у кафе і ресторанах, а також узяли в заручники відвідувачів концерту. Тоді загинули 130 осіб, поранення отримали ще кілька сотень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram