ГоловнаСвіт

ЄС пригрозив санкціями щодо країн-офшорів

Єврокомісар закликав Панаму "переосмислити" свою фінансову політику

ЄС пригрозив санкціями щодо країн-офшорів
Пьер Московиси

Євросоюз пригрозив застосувати санкції до країн-офшорів, якщо вони далі відмовлятимуться від співпраці у сфері боротьби з відмиванням грошей і податковими ухиленнями.

Про це заявив єврокомісар з фінансів та економіки П'єр Московісі, інформує CBCNews.

"Люди втомилися від цих неподобств. Суми грошей, юрисдикції і імена, пов'язані з цією справою відверто шокують", - заявив Московісі, коментуючи нещодавній офшорний скандал. Чиновник зазначив, що ЄС має бути готовим застосувати відповідні санкції до таких країн, як Панама, якщо вони відмовляться від співпраці у сфері боротьби з відмиванням грошей і податковими ухиленнями.

Єврокомісар також закликав панамську сторону "переосмислити свою позицію щодо цього".

Раніше президент Панами Хуан Карлос Варела заявив про створення незалежної комісії для вивчення фінансової політики країни після публікації інформації про офшори.

3 квітня Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) спільно з Організацією з інформування про організовану злочинність і корупцію (OCCRP) опублікував матеріали, які стверджують причетність голів держав і відомих людей до офшорів у Панамі. У своєму розслідуванні автори використовували 11,5 млн документів з бази даних Mossack Fonseca, четвертої за величиною у світі офшорної юридичної фірми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram