ГоловнаСвіт

Аргентинська прокуратура перевіряє офшори президента

Маурісіо Макрі звинуватили в ухилянні від сплати податків.

Аргентинська прокуратура перевіряє офшори президента
Маурисио Макри
Фото: EPA/UPG

Аргентинська прокуратура почала розслідування за фактом появи в пресі публікацій, згідно з якими президентові Маурісіо Макрі можуть бути підконтрольні дві офшорні компанії, повідомляє Бі-бі-сі.

Йдеться про публікації, що базуються на витоку даних панамської юридичної компанії Mossack Fonseca.

У рамках розслідування прокуратура вже відправила в суд запит, в якому вимагає, щоб національні податкові органи і антикорупційне відомство провели перевірку і з'ясували, чи дійсно президент порушив вимогу декларувати свої активи.

Макрі згадано в "панамських документах" двічі. Він разом зі своїм батьком Франко і братом Маріано названий співвласниками зареєстрованої на Багамах Fleg Trading Ltd, а також головою компанії Kagemusha S.A.

Відзначають, що Франко Макрі, батько президента - один із найбагатших людей Аргентини. В аргентинській опозиції порахували, що обидві компанії були необхідні для ухилення від сплати податків.

Макрі став одним із декількох державних лідерів, згаданих у "панамських документах". В Ісландії ця публікація призвела до відставки голови уряду і планів провести дострокові парламентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram