ГоловнаСвіт

Жан-Марі Ле Пен оштрафований за те, що назвав газові камери "всього лише деталлю історії"

Марін Ле Пен виключила батька з партії за підрив партійного іміджу

Жан-Марі Ле Пен оштрафований за те, що назвав газові камери "всього лише деталлю історії"

Кримінальний суд Парижа засудив праворадикального французького політика, батька лідера "Національного фронту" Марін Ле Пен Жан-Марі Ле Пена до штрафу в 30 тис. євро за те, що він у черговий раз назвав газові камери націонал-соціалістів "всього лише деталлю історії".

Про це інформує DW.

У середу, 6 квітня, паризькі судді постановили, що 87-річний засновник крайньо правої партії "Національний фронт" винен в запереченні злочинів проти людяності.

Фразу про газові камери Ле Пен виголосив у 2015 році під час телеінтерв'ю, після якого прокуратура порушила проти нього кримінальну справу. Крім того, його дочка Марін Ле Пен, яка очолює "Національний фронт", публічно дистанціювалася від слів батька і виключила його з партії за підрив партійного іміджу в очах виборців.

Ле Пен не з'явився на судовий процес у його справі в лютому 2016 року. Він аргументував неявку тим, що статус депутата Європарламенту гарантує йому недоторканність. Французька прокуратура заперечила, що вимовлена політиком фраза не була пов'язана з його парламентською діяльністю. Суд прийняв цю аргументацію.

Раніше Ле Пен називав газові камери нацистів "деталлю історії" 1987, 1997 і 2009 років. У всякому разі суд виносив стосовно нього обвинувальний вирок.

Нагадаємо, в кінці березня міністр з прав жінок Франції Лоранс Россіньол порівняла мусульманок у хіджабах з "неграми, які підтримували рабство".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram