ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІДІЛ заживо спалили 15 осіб в Іраку

Страчені намагалися покинути захоплене джихадистами місто Ель-Фаллуджа

Бойовики ІДІЛ заживо спалили 15 осіб в Іраку
Боевики "Исламского государства" (Архив)
Фото: EPA/UPG

Бойовики "Ісламської держави" (ІДІЛ) заживо спалили 15 осіб, які намагалися втекти з іракського міста Ель-Фаллуджа.

Про це повідомляє The Daily Mail з посиланням на курдське новинне агентство ARA.

Екзекуцію провели публічно: таким чином ісламісти намагалися залякати людей, які прагнуть покинути Ель-Фаллуджу, зазначає агентство.

Крім того, ІДІЛ заарештувало одну з мешканок міста, яка в інтерв'ю телеканалу "Аль-Арабія" закликала іракських і американських військових розбомбити Ель-Фаллуджу. "Люди вмирають від голоду, немає ні ліків, ні їжі, виходу не залишилося, - зізналася вона кореспонденту. - Врятуйте нас від "Ісламської держави" або розбомбіть нас, використовуйте хімічну зброю. Краще піти відразу, а не вмирати повільно і болісно. Довіряю себе волі Аллаха".

Ель-Фаллуджу блокують частини іракської армії, бойовики використовують містян як живий щит. Місцеві жителі скаржаться на нестачу продовольства і предметів першої необхідності.

Раніше бойовики ІД стратили в Ель-Фаллуджі шість людей, яких звинуватили у шпигунстві на урядові сили. Чотирьох застрелили, одного обезголовили, а ще одному обв'язали навколо шиї детонаційний шнур і підірвали.

Ель-Фаллуджа - велике місто у провінції Анбар за 57 кілометрів на захід від Багдада, захоплене бойовиками ІДІЛ у січні 2014 року. Після початку контрнаступу іракської армії Ель-Фаллуджа опинилася відрізаною від основної території, контрольованої ІДІЛ, і зараз знаходиться у щільній блокаді.

Нагадаємо, 4 квітня під час терактів в Іраку загинули до 25 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram