ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російська поліція переплутала "Аум Сінрікьо" з гуртком йоги

Затримано близько 30 осіб

Російська поліція переплутала "Аум Сінрікьо" з гуртком йоги
Фото: EPA/UPG

Російська поліція на початку тижня затримала в Москві і Санкт-Петербурзі близько трьох десятків осіб за підозрою у причетності до релігійної секти "Аум Сінрікьо" (у 1995 році вона влаштувала газову атаку в метро Токіо).

Однак незабаром їх відпустили, оскільки з'ясувалося, що вони всього лише займалися йогою, пише "Интерфакс" з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

"На початку цього тижня в обох столицях було затримано близько 30 осіб, які перевірялися на причетність до діяльності забороненого в РФ об'єднання "Аум Сінрікьо". Однак після допиту усіх їх відпустили додому", - розповів він. За його словами, всі ці люди, яких спочатку вважали адептами одіозної секти, спільно займалися йогою.

Нагадаємо, 25 березня в Чорногорії було затримано близько 50 росіян за підозрою у причетності до "Аум Сінрікьо". Їх депортували з країни.

5 квітня МВС Росії повідомило про обшуки у керівників і адептів релігійного об'єднання "Аум Сінрікьо" за 11-ма адресами в Москві і 14-ма в Санкт-Петербурзі.

Секта "Аум Сінрікьо", створена у 1980-х роках, отримала всесвітню популярність після теракту в токійському метро, в результаті якого загинули 12 осіб, а постраждали - понад тисяча. В останні роки секта розпалася на два окремі рухи - "Алеф" і "Хікарі но Ва".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram