ГоловнаСвіт

WikiLeaks назвав USAID і Сороса замовником витоку "Панамських документів"

У WikiLeaks вважають, що метою інформаційної атаки був Путін

WikiLeaks назвав USAID і Сороса замовником витоку "Панамських документів"
Джордж Сорос
Фото: www.occupycorporatism.com

За витоком даних панамської офшорної юридичної компанії Mossack Fonseca, відомим як "Панамські документи", стоїть Джордж Сорос і Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), вважає WikiLeaks. Повідомлення з такою інформацією з'явилося у Twitter організації.

При цьому метою атаки, профінансованої американським державним агентством і Соросом, у WikiLeaks назвали президента Росії Володимира Путіна.

Крім того, у WikiLeaks підкреслили, що "OCCRP добре робить свою роботу, проте пряме фінансування атаки на Путіна серйозно підриває репутацію уряду США".

Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) спільно з Організацією з інформування про організовану злочинність і корупцію (OCCRP) опублікував свої викриття 3 квітня. У своєму розслідуванні автори використовували "безпрецедентний витік мільйонів документів" з бази даних Mossack Fonseca, четвертої за величиною у світі офшорної юридичної фірми. Зокрема, у матеріалах стверджується, що члени "близького оточення" президента Росії Володимира Путіна перевели через офшорні компанії в Панамі, на Віргінських островах і Кіпрі щонайменше два мільярди доларів. При цьому ім'я Путіна в документах не фігурує.

Згодом Пєков назвав доповідь про офшори друга Путіна "вкиданням"

Наприкінці березня, ще до публікації документів, Пєсков попередив про "неприкриту заказуху" під виглядом журналістських розслідувань, які готуються до публікації в західних ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram