ГоловнаСвіт

Азербайджан пригрозив ударами по Степанакерту

Це станеться, якщо в найкоротші терміни противник не припинить вогонь

Азербайджан пригрозив ударами по Степанакерту
Нагорный Карабах
Фото: kavkaz-uzel.ru

Міністр оборони Азербайджану  Закір Гасанов розпорядився підготувати війська до ударів по столиці Нагірного Карабаху Степанакерту, повідомляє ВВС.http://admin.lb.ua/admin

Це станеться, якщо "в найкоротші терміни противник не припинить вогонь по наших населених пунктах", йдеться в розпорядженні міністра, розміщеному на офіційному сайті відомства.

Вказується, що армія Азербайджану готова завдати "нищівні удари" по Ханкенді (азербайджанська назва Степанакерту) і інших населених пунктах Нагірного Карабаху.

Як повідомлялося раніше, в столиці невизнаної Нагірно-Карабахської Республіки (НКР) Степанакерту заявила про загибель 300 солдатів азербайджанської армії, тисячі поранених і 20 підбитих танків. У Баку інформацію про загибель 300 військовослужбовців назвали сміховинною, заявивши що з моменту загострення ситуації на лінії фронту азербайджанська сторона втратила 15 військовослужбовців убитими.

Водночас міністерство оборони Азербайджану оголосило про знищення в Нагірному Карабасі штабу вірменської армії. У міністерстві оборони Нагірно-Карабахської республіки спростували цю інформацію.

Нагадаємо, 3 квітня Міноборони Азербайджану заявило про рішення в односторонньому порядку припинити військові дії. Однак прес-секретар міністерства оборони НКР Сенор Асратян повідомив, що бойові дії в зоні карабахського конфлікту тривають.

Перемир'я в зоні карабахського конфлікту було порушено в ніч на 2 квітня.

Нагірний Карабах, населений переважно етнічними вірменами, проголосив незалежність від Азербайджану в 1991 році. Баку спробував повернути регіон під свій контроль за допомогою силової операції, але зазнав невдачі. У 1994 році Азербайджан, Вірменія і невизнана Нагірно-Карабахська Республіка підписали за посередництва Росії Бішкекський протокол про перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram