ГоловнаСвіт

У Польщі пройшов мітинг проти повної заборони на аборти

Згідно з офіційною статистикою, щорічно в Польщі виконують лише кілька сотень абортів.

У Польщі пройшов мітинг проти повної заборони на аборти
Акция противников запрета на аборты в Польше
Фото: EPA/UPG

У столиці Польщі Варшаві тисячі осіб у неділю, 3 квітня, взяли участь в акції протесту проти повної заборони на аборти.

Про це пише The Guardian.

Акцію організували після того, як прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло і лідер владної консервативної партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський заявили, що підтримують заклик польської католицької церкви до повної заборони абортів у країні.

Окрім того, партія "Право і справедливість" планує припинити державне фінансування екстракорпорального запліднення (ЕКЗ) і хоче відновити необхідність отримувати рецепт від лікаря на препарати екстреної контрацепції (таблетки для припинення вагітності після незахищеного вагінального сексуального контакту).

Зараз у Польщі дозволено переривання вагітності тільки на ранніх термінах і тільки в тому разі, якщо це загрожує життю або здоров'ю матері, коли дитина може народитися інвалідом або коли вагітність стала результатом злочинів, таких як зґвалтування чи інцест.

Згідно з офіційною статистикою, щорічно в Польщі виконують лише кілька сотень абортів, однак противники заборони на аборти стверджують, що жінки часто змушені вдаватися до цієї процедури неофіційно.

Нагадаємо, 2014 року влада Іспанії відмовилася зробити жорсткішим закон про аборти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram