ГоловнаСвіт

У невизнаній Нагірно-Карабаській республіці заявили про загибель 300 азербайджанських військових

У Вірменії заявили про знищення трьох азербайджанських бойових безпілотників.

У невизнаній Нагірно-Карабаській республіці заявили про загибель 300 азербайджанських військових
Обломки подбитого азербайджанского вертолета МИ-24 (Архив)
Фото: rbc.ru

У столиці невизнаної Нагірно-Карабаської республіки (НКР) Степанакерті заявили про загибель 300 солдатів азербайджанської армії, тисячі поранених і 20 підбитих танків.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на джерело у силових структурах НКР.

"Наразі найбільш інтенсивні бої із застосуванням всіх видів важких озброєнь йдуть на північно-східному - Мартакертському напрямку і південно-східному - Гадрутському. Карабаські війська (сили НКР - ред.) докладають зусиль для витіснення противника з тих позицій, які він захопив у ніч на 2 квітня в результаті широкомасштабного наступу по всій лінії фронту", - цитує агентство слова співрозмовника.

У Баку назвали сміховинною інформацію про загибель 300 військовослужбовців, повідомляє "Интерфакс-Азербайджан".

"З моменту загострення ситуації на лінії фронту азербайджанська сторона втратила 15 військовослужбовців убитими. Цифри вірменської сторони смішні і абсурдні", - процитувало агентство прес-секретаря міноборони Азербайджану Вагіфа Даргяхли.

Представник військового відомства підтвердив знищення армією НКР тільки одного танка.

Крім того, у Єревані заявили про знищення трьох бойових безпілотників Азербайджану у зоні карабаського конфлікту, повідомив прес-секретар міністра оборони Вірменії Арцруни Ованесян, інформує "Интерфакс".

"Кількість знищених бойових БЛА становить три", - написав Ованесян у фейсбуці.

Коментаря азербайджанської сторони "Интерфакс" не має.

Тим часом у міноборони невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки (НКР) заявили, що вірменська армія не зазнала втрат під час використання Азербайджаном важкої вогнеметної системи ТОС-1, а бойові безпілотники "не завдали жодної шкоди".

"Три бойові безпілотники противника знищено", - підтвердили у відомстві. При цьому в міноборони підкреслили, що "на всій протяжності лінії зіткнення зони карабаського конфлікту тривають запеклі сутички".

Раніше 4 квітня Міністерство оборони Азербайджану оголосило про знищення в Нагірному Карабасі штабу вірменської армії. У міністерстві оборони НКР спростували цю інформацію.

Перемир'я в зоні карабаського конфлікту було порушено у ніч на 2 квітня. Почалися бойові дії із застосуванням авіації і артилерії. Сторони звинуватили один одного в порушенні перемир'я на лінії зіткнення.

Сторони конфлікту заявляють про значні втрати противника під час боїв і обмежені власні втрати.

Нагірний Карабах, населений переважно етнічними вірменами, проголосив незалежність від Азербайджану у 1991 році. Баку спробував повернути регіон під свій контроль за допомогою силової операції, але зазнав невдачі. У 1994 році Азербайджан, Вірменія і невизнана Нагірно-Карабахська Республіка підписали за посередництва Росії бішкекський протокол про перемир'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram