ГоловнаСвіт

В Австралії та Новій Зеландії проведуть перевірки після витоку документів про офшори

Австралійське податкове управління почало розслідування відносно понад 800 клієнтів Mossack Fonseca

В Австралії та Новій Зеландії проведуть перевірки після витоку документів про офшори
The Panama papers

Податкові органи Австралії і Нової Зеландії почали розслідування відносно клієнтів панамської компанії Mossack Fonseca, що опинилася в центрі масштабного витоку інформації про ймовірне ухилення від податків.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Австралійське податкове управління повідомило, що почало розслідування відносно більш ніж 800 клієнтів Mossack Fonseca.

"Наразі ми ідентифікували понад 800 платників податків і тепер пов'язуємо більш ніж 120 з них із постачальником офшорних послуг, що базуються в Гонконгу", - повідомив представник управління. При цьому він не розкрив назву гонконгської компанії.

Голова податкового управління Майкл Кренстон повідомив, що його відомство співпрацює з поліцією, Австралійською комісією зі злочинності і антивідмивним регулятором AUSTRAC, продовжуючи вивчати опублікований витік.

"Деякі епізоди можуть передати на розгляд Спеціальній комісії з питань серйозних фінансових злочинів", - йдеться в заяві Кренстона.

Податкове агентство Нової Зеландії заявило, що працює зі своїми партнерами за податковими угодами, щоб отримати повні деталі щодо будь-якого новозеландського податкового резидента, який може бути залучений у домовленості, укладені зусиллями Mossack Fonseca.

Голова Mossack Fonseca Рамон Фонсека заперечує будь-які порушення. Однак він додав, що його фірма постраждала від "обмеженого" витоку даних з її архіву.

В опублікованому 4 квітня розслідуванні Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів про офшори, пов'язані з панамською компанією Mossack Fonseca, йдеться про угоди і офшори 12 діючих і колишніх світових лідерів, 128 політиків та офіційних осіб, а також 29 мільярдерів зі списку найбагатших людей за версією Forbes.

Зокрема там згадуються угоди, до яких можуть бути причетні президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністри Ісландії і Пакистану, родичі голови КНР Сі Цзіньпіна і президента Азербайджану Ільхама Алієва. Крім того, опубліковано розслідування про офшори друга президента РФ Володимира Путіна Сергія Ролдугіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram