ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

The Washington Post повідомила про фінансову кризу в ІДІЛ

Джихадисти зазнають серйозних втрат через удари міжнародної коаліції по їхній нафтовій інфраструктурі та фінансових інститутах

The Washington Post повідомила про фінансову кризу в ІДІЛ
Боевики ИГИЛ (Архив)
Фото: independent.co.uk

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) переживає фінансову кризу.

Про це пише американське видання The Washington Post з посиланням на представників контртерористичних служб США.

За даними видання, у результаті ударів міжнародної коаліції на чолі з США по нафтовій інфраструктурі і фінансових інститутах ІДІЛ можливості екстремістів платити своїм бойовикам зарплати серйозно підірвано. Про це свідчать повідомлення про конфронтації між командирами формувань, факти корупції, непослуху і крадіжок у лавах бойовиків.

Нестача готівки змусила угруповання знизити зарплати новобранцям удвічі. А, згідно з останніми розвідданими, деякі підрозділи не отримували грошей вже кілька місяців, пише газета. Щоб компенсувати дефіцит, організація мусить стягувати з населення на контрольованих нею територіях значно вищі податки.

Раніше цього року The Independent повідомила, що в її розпорядженні опинився "фінансовий документ" ІДІЛ, у якому йдеться про скорочення платні бойовикам вдвічі. У матеріалі наводилися аяти з Корану, йшлося про "джихад заради багатства" і "джихад заради душі" і зазначалося, що практика роздачі продовольства двічі на місяць збережеться.

Альянс із 65 країн на чолі з США із серпня 2014 року проводить бомбардування позицій терористів в Іраку. У вересні 2014 року почалися атаки коаліції на ісламістів у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram