ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії опозиційного політика звинуватили в розпалюванні ненависті до влади

Переслідування почалося після того, як Ольга Лі публічно розкритикувала Володимира Путіна

У Росії опозиційного політика звинуватили в розпалюванні ненависті до влади
Фото: ВКонтакте

Слідчий комітет Курської області РФ порушив другу кримінальну справу проти депутата Курської обласної думи Ольги Лі. Її підозрюють у "розпалюванні ненависті чи ворожнечі" до представників влади і в "приниженні людської гідності" цих представників.

Про це інформує Радіо Свобода.

Як повідомляють, слідство звернуло увагу, що підозрювана розмістила в соціальній мережі "ВКонтакте" текст свого звернення, а також оприлюднила в інтернеті відеозаписи своїх виступів, відкриті для вільного доступу. При цьому, заявили в обласному Слідчому комітеті, "лінгвістичне дослідження" виявило у висловлюваннях Ольги Лі лексику, "спрямовану на приниження гідності групи осіб за ознаками приналежності до соціальної групи представників влади".

За словами самої Ольги Лі, вона ще не отримала офіційної постанови про порушення справи. Вона з адвокатом буде домагатися переведення справи з Курської області, оскільки, на її думку, ставлення до неї місцевих правоохоронних органів "дуже упереджене".

29-річна Ольга Лі на початку березня оприлюднила в інтернеті текст і відеозапис свого звернення до президента Росії Володимира Путіна, в якому звинуватила його і генерального прокурора Росії Юрія Чайку в нездатності подолати корупцію серед чиновників у Курській області.

Слідчий комітет Курської області минулого тижня порушив проти неї іншу справу за звинуваченням у наклепі. Минулої осені Ольга Лі оприлюднила заяви про корупцію чільних посадовців області. Тепер обидві справи об'єднають в одне провадження, заявили в Слідчому комітеті Курської області Росії.

За словами російських оглядачів, Ольга Лі критикувала і обласних, і російських федеральних чиновників, але кримінальне переслідування відкрили тільки після того, як вона публічно розкритикувала Володимира Путіна.

Нагадаємо, 29 березня Разказівський районний суд Тамбовської області відмовив координатору "Лівого фронту" Сергію Удальцову в умовно-достроковому звільненні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram