ГоловнаСвіт

Влада КНДР закликала громадян готуватися до "важких часів"

КНДР запросила 440 тис. тонн продовольчої допомоги з інших країн

Влада КНДР закликала громадян готуватися до "важких часів"
Фото: EPA/UPG

Уряд КНДР попередив громадян про майбутні складні часи в економіці країни, закликавши готуватися до голоду.

Про це пише The Telegraph з посиланням на статтю ув партійній газеті КНДР "Нодон Сінмун".

"Шлях до революції довгий і важкий. Можливо, нам знову доведеться харчуватися корінням рослин", - йдеться у виданні. Зазначається, що країна може зіткнутися з такою ж важкою ситуацією, як під час чотирирічного голоду, який почався у 1994 році. Тоді від нестачі їжі загинуло 0,5 млн осіб з 22-мільйонного населення, пише The Telegraph.

Британська газета зазначає, що важка економічна ситуація стане наслідком безпрецедентно жорстких санкцій проти КНДР, ухвалених Радою Безпеки ООН у відповідь на випробування Пхеньяном водневої бомби і запуск ракети далекого радіусу дії. Також, за даними видання, цього року КНДР попросила 440 тис. тонн продовольчої допомоги з інших країн, проте за станом на лютий було поставлено 17,6 тис. тонн.

Південнокорейська газета The Chosun Ilbo у свою чергу повідомляє, що уряд КНДР зобов'язав громадян щомісяця приносити на державні склади по одному кілограму рису.

Від початку березня Північна Корея провела низку масштабних навчань. В останні дні практично щодня відбуваються запуски балістичних ракет вбік Японського моря.

7 лютого за результатами запуску міжконтинентальної балістичної ракети було виведено на орбіту північнокорейський супутник Kwangmyongsong-4 ("Яскрава зірка-4"), призначений для спостереження за Землею. У світовій спільноті це сприйняли як порушення резолюцій Ради Безпеки ООН, що забороняють Північній Кореї випробування і пуски балістичних ракет.

Нагадаємо, що минулого тижня КНДР випустила ролик, в якому завдає ядерний удар по Вашингтону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram