ГоловнаСвіт

Більш як 5000 осіб затримано після теракту в Пакистані

Прем'єр-міністр Пакистану поклявся боротися з тероризмом.

Більш як 5000 осіб затримано після теракту в Пакистані
Наваз Шариф
Фото: www.polit.ru

Більш як 5000 підозрюваних були затримані  під час великомасштабної антитерористичної операції в Пакистані.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За словами Рана Санаули (Rana Sanaullah), державного міністра у провінції Пенджаб, було проведено щонайменше 160 антитерористичних рейдів за участю поліції, спецслужб і агентів розвідки.

За розпорядженням прем'єр-міністра Наваза Шаріфа, сили безпеки почали спецоперацію після теракту в Лахорі, жертвами якого стали щонайменше 70 осіб, в тому числі 29 дітей, оскільки смертник підірвав себе біля дитячого майданчика в парку атракціонів. Понад 300 поранених у результаті вибуху все ще перебувають у лікарнях. Стан багатьох з них важкий. Мішенню екстремістів були місцеві християни, що святкували Великдень. Але серед жертв і постраждалих чимало також мусульман.

Відповідальність за напад у Лахорі взяло на себе угруповання "Джамаат-уль-Ахрар", пов'язане з пакистанськими талібами. Його представники поширили в інтернеті послання Шарифу, в якому оголосили йому війну і пообіцяли мститися.

Згодом більшість із затриманих були звільнені.  Нині в ув'язненні залишаються 216 осіб,  стосовно яких триває розслідування.

Прем'єр-міністр Пакистану в понеділок у телезверненні до нації поклявся продовжувати боротьбу з тероризмом. Крім того, уряд оголосив, що Шаріф скасує робочий візит у США, в рамках якого він повинен був відвідати Саміт з ядерної безпеки, запланований на 31 березня і 1 квітня.

Нагадаємо, раніше в березні в Пакистані підірвався автобус із держслужбовцями. Тоді загинуло 15 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram